19 oktober 2011

Paris Fashion Week 2011


backstage bij Louis Vuitton


Fashion week is een week, iets meer 9 dagen, dat designer hun nieuwste collectie kunnen showen. Fashion week is 2 keer per jaar aan het begin van het seizoen. Vandaag een artikel over de bekenste ontwerpers en hun nieuwste lente collectie 2012.


De 'hoofd-fashions' van chanel nemen altijd plaats in het Grand Palais in Parijs. Dit keer werd het omgetoverd in een witte onder-waterwereld.

Het model Freja Beha Erickson opent de show.
Een foto Backstage, de modellen hebben allemaal parels in hun haar en sommige hebben ook een parel op hun neus, alleen dat is hier niet te zien. De stoffen zijn allemaal heel licht, wat wel meestal zo is in een lente collectie, en je ziet dat de stiffen allemaal hele andere structuren hebben wat het ook een beetje dat onderwaterwereld effect geeft.

De louisvuitton catwalk had dit keer als middelpunt een grote carousel, deze bestond uit maar liefst 48 paarden waar de modellen op zaten nadat de catwalk hadden gelopen. Ik vind het echt een plaatje!
Marc Jacobs over zijn inspirate voor de Carousel:
 “was a carousel I see every year in the spring here in Paris’ Tuileries Gardens. But the carousel was also a metaphor for fashion. The way it goes round and round…and how there is no end to fashion. How it’s a beautiful ride. And there is no end to its beauty.”

Kate moss, prachtige jurk maar ik ben niet helemaal fan van haar gezichtsuitdrukking hier.
De collectie bestond vooral uit pastel gekleurde capejes en jurken, heel sprookjes-achtig de Silouetten waren geïnspireerd uit de jaren '50. Ook hadden sommige modellen tiara's op zoals hierboven. 
Dit is de Hoofd-designer van Louis Vuitton; Marc Jacobs
Na de show waren er wat rumoeren over dat Marc Jacobs het aanbod van Dior om bij Dior te komen werken had afgewezen, want zo zeiden er veel dat Dior dit nu nodig had na het vertrek van Mr. Galliano. Hoeveel er hij dat voor kreeg? $10 milioen!


Dior, dit was het eerste seizoen na John Galliano's vertrek. De catwalk was niet zo spectaculair zoals bij Chanel en Louis Vuitton, een hoog glans catwalk met een muur van lichtjes met 'CD' (Christian Dior)
Ik vond de collectie niet heel geweldig, al vond ik sommige dingen wel heel zoals dit jurkje, veel fashion insiders vertellen dat de collectie simpel en hetzelfde was, they were playing safe. De collecties van John Galliano waren veel meer extravaganter, met meer verasingen. 
Mooie jurk, maar ik snap nooit waarom sommige modellen zo chagerijnig kijken. Wat ze meestal zeggen is dat de aandacht op de kleren moet zijn niet op het model, maar ik denk dat de jurk veel mooier word met een subtiel glimlachje.


Dit was het voor vandaag volgende week weer 3 nieuwe fashion shows!





3 opmerkingen:

  1. wow just soooo beautiful <3

    natalie
    http://lucyandtherunaways.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. die catwalk is echt prachtig!
    elkaar volgen?
    liefs Roos

    www.themostbeautifulblogintheworld.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat! Alsjeblieft geen spam en houd het netjes! Goed onderbouwde opmerkingen en kritiek zijn altijd welkom!