18 oktober 2011

10 Tips om je beter te voelen op een deprimerende dag



Soms heb je van die dagen waarbij je niks wilt doen, behalve alleen nog maar op bed liggen. Één van mijn motto's is 'live your life', dus hier zijn 10 tips om je beter te voelen op een deprimerende dag.



1. Neem een lekker uitgebreid ontbijt. Maak bijvoorbeeld tosti's, versgeperste sinaasappelsap, een gekookt ei, andere lekkere broodjes zoals croissantjes en leg er een stuk fruit naast. 


2. Een bad nemen om je weer fris en fruitig te voelen. En dan niet een saai gewoon bad, maar neem allemaal verschillende douchespullen en soorten shampoo's mee. Gooi er  een heerlijk bruistabletje bij die het water heerlijk doet ruiken.


3. Kies een outfit uit die je buiten ook zou dragen en die je zelf heel leuk vind. Dus geen trainingsbroek en een oversized trui, maar wel iets wat je de hele dag warm houd.


4. Lak je nagels in een blij kleurtje. Geen zwart of donkerrood of iets in die richting, maar knal roze of lichtpaars.


5. Lees een tijdschrift met een rustig muziekje op ergens waar niemand je kan storen.


6. Kijk een komedie film. Eentje waarvan je zeker weet dat je moet lachen.


7. Is het mooi weer buiten? Maak dan een wandeling! Van wat frisse lucht word je meteen een stuk blijer en opgewekter, ook al is het alleen om de hond uit te laten of om wat boodschapjes te doen.


8. Actief bezig zijn. Heerlijk even alles van je afsporten. Bijvoorbeeld hardlopen. En heb je daar geen zin in? Zet dan een muziekje op en ga dansen in de woonkamer!


9. Al een tijdje niet gelachen? Zet spontaan een glimlach op, ook al is het zo'n nep lachje die er heel grappig uit ziet.


10. Ga vroeg in je bed liggen. En als je nog niet moe bent, luister dan nog wat muziek of lees een goed boek. Doe je fijnste pyjama aan en slapen maar, want de volgende dag voel je je nu vast stukken beter!

5 opmerkingen:

  1. leuke post!
    je layout is echt heel mooi, waar heb je die gevonden? :)
    zullen we elkaar volgen?
    liefs.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een handige post!
    kan ik nu wel gebruiken (:

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Aaw wat een leuke tips:) Laatste vakantiedag zondag, dat wordt behoorlijk deprimerend... xD

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat! Alsjeblieft geen spam en houd het netjes! Goed onderbouwde opmerkingen en kritiek zijn altijd welkom!