30 oktober 2011

Recept; Chocolade koekje!



Wat nou echt leuk is om op een vrije middag te doen; Koekjes bakken! En dan natuurlijk mijn favoriet... Chocolade koekje! en daarom krijgen jullie van mij het recept.

Wat heb je nodig?

- 150 gram boter (ook voor het invetten)
- 50 gram fijne tafelsuiker
- 50 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 scharrelei
- Halve theelepel vanillesuiker
- 150 gram bloem
- Halve theelepel bakpoeder
- 175 gram melk of pure chocoladecallets ( van die ronde chocoladestukjes)




Hoe bereid je het?

Eerst verwarm je de oven voor op 180 graden. Vet daarna de bakplaat licht in met boter. Nu pak je een grote kom en daar gooi je 110 gram boter in plus het tafelsuiker en basterdsuiker. Dit klop je tot een romig mengsel. Als je dit gedaan hebt, klop dan ook het ei en de vanille suiker er door heen.

Zeef in een kleinere kom de bloem met het bakpoeder. Voeg het suikermengels er geleidelijk bij en klop tot een glad beslag. Voeg nu de chocoladecallets toe. En natuurlijk.. hoe meer callets, hoe meer chocolade!

Pak de bakplaat er weer bij en schep het beslag in rondjes erop. Hier bepaal je natuurlijk al bij hoe groot je de koekjes wil hebben. Leg ze nu in de oven. Bak circa 10 minuten in de oven en wacht tot ze goudbruin zijn. Laat de chocolade koekjes eerst eventjes afkoelen en dan smullen maar!

Je kan ook andere Ingrediënten gebruiken om het nog lekkerder te maken zoals walnoten.

Veel plezier met het maken en opeten van jullie zelfgemaakte chocoladekoekjes!

2 opmerkingen:

Leuk dat je een reactie achterlaat! Alsjeblieft geen spam en houd het netjes! Goed onderbouwde opmerkingen en kritiek zijn altijd welkom!