4 november 2011

Recept: Appelcupcakes

Nu het weer steeds slechter wordt is het heerlijk om 's avonds iets lekkers bij de thee te hebben. Daarom heb ik hier een recept voor appelcupcakes voor jullie. 

Voor 8 cupcakes, wat heb je nodig?
- 4 kleine stevige appels
- 150 gram bruine basterdsuiker
- 200 gram boter
- 2 eieren
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 1/2 geraspte citroen


Benodigdheden: 
- 8 Vuurvaste vormpjes
- Bakpapier


Verwarmen de oven op 180 graden voor. Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunnen schijfjes. Smelt de boter en roer hier de suiker doorheen. Klop de eieren los. Schep het bakmeel en de losgeklopte eieren door het boter-suikermengsel. 
Als laatste moet je de kaneel, appelschijfjes en de citroenrasp door het beslag scheppen. 


Bekleed de bodem en de zijkanten van de vormpjes met bakpapier. Schap hierna het beslag in de vormpjes. Bak de cakejes in dertig minuten gaar. 
Laat de cakejes eerst in de vormpjes 10 minuutjes afkoelen. Hierna kunnen ze nog 20 minuten buiten de vormpjes afkoelen. 


Eetsmakelijk! 


Recept komt van ah.nl

1 opmerking:

Leuk dat je een reactie achterlaat! Alsjeblieft geen spam en houd het netjes! Goed onderbouwde opmerkingen en kritiek zijn altijd welkom!