2 november 2011

World population 7 bilion.


Misschien hebben jullie het wel meegekregen dat de wereld bevolking maandag 31 oktober 7 miljard bewoners heeft. Iets wat natuurlijk een gebeurtenis is, met zijn voor en zijn nadelen. Wat natuurlijk best een gek idee is dat er zo veel mensen op deze aardbol wonen! BBC news heeft een paar hele interesante filmpjes hierover én ook hebben ze een applicatie waarmee je kan uitrekenen hoeveelste bewoner jij bent! volgens de applicatie ben ik de 5,808,544,296ste en voor mij woonden er al meer dan 81,185,590,357 mensen!! Lees verder om meer te weten te komen -->





Vandaag ga ik natuurlijk niet praten over de voor- en de nadelen, want die hebben jullie vast allemaal wel bij aardrijkskunde besproken, maar wat ik wel ga doen is met jullie 2 filmpjes van National Geographic die ik best wel interesant vind.
Als eerste dit filmpje. Het vertelt allerlei interesante feiten over wat 7 miljard mensen eigenlijk betekent. Hoeveel babies er elke seconde worden geboren, in welke stad wij met zijn alle passen, wat er gaat gebeuren. Echt van alles! het duurt maar 2.58 minuten en is het kijken echt waard. Trouwens tijdens het kijken van die video werden maarliefst 790 babies geboren ;)


Dit filmpje vertelt wat over de meest voorkomende persoon om de aarde. Welke nationaliteit, welk geslacht, hoe oud 'ie is, en waarin hij/zij gelooft. Nu is dat nog iemand uit China maar binnenkort word dat iemand uit India. Opnieuw een interesant filmpje!

Als laatste de site van BBC news waar je te weten kan komen hoeveelste jij bent op deze aarde, maar ook hoeveel mensen er in ieder land geboren worden, doodgaan en immigreren. Hier de link:

Wat ik al zei is dat het best wel gek is dat er zo veel mensen leven, wat vind jij hiervan? Laat een comment achter!

4 opmerkingen:

  1. het zijn er inderdaad echt heeel erg veeel,
    xoxo"sanne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. pfff, veel zeg! Wij hebben ook op die site gekeken op school. Was wel grappig om te zien. Xxx!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Interessant! Thanks for sharing!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat! Alsjeblieft geen spam en houd het netjes! Goed onderbouwde opmerkingen en kritiek zijn altijd welkom!